Programmaverantwoording

Volksgezondheid en milieu

Volksgezondheid en milieu

Inleiding

Het programma volksgezondheid en milieu levert een bijdrage aan de kernwaarde een duurzame leefomgeving met unieke waarden. Het gaat dan met name om de strategische keuze duurzame ontwikkeling binnen deze kernwaarde. De komende jaren staan we immers ten gevolge van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord voor grote opgaven op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptie. Deze opgaven zien wij als een urgente uitdaging om de leefomgeving verder te ontwikkelen.

Daarnaast biedt dit programma in algemene zin (wettelijke) randvoorwaarden ter bescherming van de gezondheid van onze inwoners waarbij een relatie gelegd kan worden met een gezonde leefomgeving.

Taakvelden

Dit programma omvat de taakvelden:
7.1 Volksgezondheid
7.2 Riolering
7.3 Afval
7.4 Milieubeheer
7.5 Begraafplaatsen en crematoria

Wat hebben we bereikt ?

In 2019 is gewerkt aan de opgaven ten gevolge van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord op het gebied van duurzaamheid en klimaatadaptie. Door middel van onze duurzaamheidsagenda zijn we in 2019 gestart met deze opgaven het hoofd te bieden. Ons duurzaamheidsprogramma biedt ruimte aan projecten die Stein als energie-neutrale gemeente op de kaart zetten

Een continu proces is dat bij ruimtelijke ontwikkelingen op basis van wet - en regelgeving een belangenafweging wordt gemaakt die leidt tot een evenwicht tussen enerzijds een goed woon -en leefklimaat en anderzijds ons economisch klimaat. Hiervoor hebben wij onze milieutaken ondergebracht bij de Regionale Uitvoerings Dienst (RUD). Voor het overige stonden in het kader van volksgezondheid en milieu ook de thema’s afval en water hoog op de agenda.

Wat hebben we ervoor gedaan ?

Lasten, baten en saldo

Lasten

€ 6.546

8,8 %

Baten

€ 7.001

9,4 %

Deze pagina is gebouwd op 06/04/2020 12:52:51 met de export van 06/04/2020 12:51:50